معرفی انواع محصولات تولیدی در شرکت کویر مقوا اردستان
شرکت تولیدی کویر مقوا قادر به تولید انواع محصولات مقوایی با گراماژهای 160 الی 450 گرم بصورت رول و شیت می باشد که در ادامه به معرفی انواع این محصولات می پردازیم.
محصولات مقوا در کل به دو نوع مقوای کوت شده (Coated board) و کوت نشده (Uncoated board) تقسیم می شوند.
محصولات کوت شده بیشتر برای استفاده در بسته بندی محصولات بهداشتی ، دارویی و فانتزی تولید می شوند و سطح کوت شده کیفیت چاپ را بسیار مطلوب می نماید.
محصولات کوت نشده که اغلب برای مصارف بسته بندی صنعتی عمومی استفاده می شوند خود به چند نوع محصول تقسیم بندی می شوند که مهمترین آنها انواع مقواهای لاینر و کرافت می باشد.
محصولات مقوای کوت نشده عبارتند از :
- مقوای لوله مقوایی یا مغزی رول (Core board)
- مقوای پایه برای تولید پانلهای پیش ساخته گچی (Gypsum board)
- مقوای پایه برای عایقهای قیری سقف ساختمان (Roofing felt)
- انواع مقوای لاینر و کرافت (Kraft & Liner board)
- مقوای ساده (Chipboard)
انواع مقوای لاینر و کرافت
- کرافت لاینر قهوه ای ( Brown Kraft Liner )
- کرافت لاینر یک رو سفید ( White Top kraft Linerboard )
- تست لاینر قهوه ای ( Brown Linerboard )
- تست لاینر یک رو سفید ) ( White Top test Linerboard
- لاینر خالدار (Mottled Linerboard)
ساختار چهار لایه ای مقوای لاینر
- کاغذ و مقوای لاینر جهت استفاده در کارتن های بسته بندی تولید می شوند .
- محدوده گراماژ در این نوع محصول 125 الی 350 گرم بر متر مربع می باشد .
- بطور معمول کاغذ و مقوای لاینر بصورت دولایه تا چهار لایه تولید می شوند .
- مواد اولیه این نوع محصول الیاف دست اول و همچنین الیاف ثانویه (بازیافتی ) می باشند .
- در تولید مقوای لاینر قهوه ای در هر دو لایه از خمیر رنگبری نشده استفاده می شود .
- در تولید مقوای لاینر قهوه ای معمولاً نسبت گراماژ لایه فوقانی به تحتانی 30 به 70 می باشد .
- مهمترین تستهای مربوط به مقاومت مقوای لاینر عبارتند از :
- مقاومت به ترکیدن (Burst Strength)
- مقاومت فشاری در جهت عرضی (CD Compression strength)
- مقاومت به ترکیدن با آزمونگر مولن (Mullen Tester) سنجیده می شود .
- مقاومت فشاری در جهت عرضی را به دو روش می توان اندازه گیری کرد :
1- آزمون لهیدگی حلقوی یا RCT (Ring Crush Test)
2- آزمون ستون کوتاه یا SCT (Short Column Test) (گاهی به آن آزمون STFI نیز گفته می شود .)
- وجود سایز پرس مخصوصاً زمانیکه از ضایعات کاغذی برای تولید مقوای لاینر (مقوای تست لاینر) استفاده می شود ، ضروری است .
- استفاده از سایز پرس باعث بهبود مقاومتهای مقوای تست لاینر می شود .
- در تولید مقوای لاینر ترجیحاً از کلندرهای مجهز به رولهای داغ استفاده می شود .
- دو نوع کلندر نرم و سخت در تولید این نوع محصول قابل استفاده هستند .
- بدلیل اینکه ویژگی سفتی (Stiffness) اهمیت چندانی در مقوای لاینر ندارد ، می توان دانسیته کاغذ را با افزایش فشار پرس تا حد دلخواه افزایش داد .
- مهمترین پارامترهای کیفی در مقوای لاینر عبارتند از:
- ECT
- RCT
- Burst
- Tear (CD)
- Wax pick
- Smoothness
- Bending
تست لاینر (Test Liner)
- مقوای دولایه تا چهار لایه ای که مواد اولیه آن عمدتاً الیاف بازیافتی است .
- به تست لاینرهای یک لایه شرنز (Schrenz) گفته می شود.
- برای کنترل جذب آب در تست لاینر استفاده از سایز پرس ضروری است تا علاوه بر کنترل جذب آب ، مقاومتهای کاغذ نیز افزایش یابند .
- برای تولید مقوای تست لاینر حاصل از الیاف بازیافتی، معمولاً از ماشینهای چهار لایه بجای دو لایه استفاده می شود که مهمترین دلایل آن عبارتند از :
- ویژگیهای مقوای چهار لایه نسبت به دو لایه بهینه می شود .
- با توجه به آبگیری دشوار از الیاف ضایعاتی ، با کاهش گراماژ در چهار لایه امکان افزایش ظرفیت تولید وجود دارد .
کرافت لاینر (Kraft liner)
- مقوای دولایه ای که بیش از 80 درصد مواد اولیه آن الیاف بلند کرافت است .
- برای کنترل جذب آب در کرافت لاینر از آهاردهی داخلی با استفاده از رزینهای مناسب استفاده می شود .
مقوای لاینر خالدار
- در این نوع مقوای لاینر معمولا لایه رویی از خمیر سفید (رنگبری شده ) استفاده می شود .
- گراماژ لایه سفید حدود 40 گرم بر متر مربع می باشد .
- بدلیل گراماژ کم لایه فوقانی معمولاً ظاهر لکه یا خالدار در سمت لایه سفید پدیدار می شود .
کیفیت چاپ پذیری یکی از مهمترین ویژگیهای کاغذ و مقوای وایت تاپ است . بنابراین برای دستیابی به بهترین نتیجه:
- از خمیر رنگبری شده با کیفیت مناسب در لایه فوقانی استفاده می شود .
- از کلندر برای تسطیح نرمی سطح استفاده می شود.
- از پرکننده (Filler) مناسب در لایه سفید استفاده می شود .
- لایه سفید را می توان اندود یا پوشش دهی (Coating) نمود .
- برای بهبود چاپ پذیری مقوای وایت تاپ بایستی سطح کاغذ تا حد امکان صاف باشد .
محصولات کارتنی روی هم چیده می شوند بنابر این نبایستی از روی هم لیز بخورند و چون سطح فوقانی ( لایه سفید ) در سمت بیرونی کارتن قرار می گیرند ضریب اصطکاک (Friction coefficient) برای سطح لایه فوقانی اهمیت زیادی دارد . این ویژگی بر اساس زاویه لغزش اندازه گیری می شود .
مقوای کوت شده که اغلب برای مصارف بسته بندی تزئینی ، دارویی و بهداشتی استفاده می شوند عبارتند از:
- مقوای مخصوص برای جعبه های تاشونده (Folding box board)
- مقوای رویه سفید بازیافتی (White lined chipboard)
- مقوای ضخیم از خمیر کرافت (سولفات) رنگبری شده (Solid Bleached Sulfate)
- مقوای ضخیم (کرافت) رنگبری نشده (Solid Unbleached board/Sulfate)
- مقوای پایه بسته بندی مایعات (Liquid Packaging Board)
- مقوای پایه برای کاغذ دیواری (Wall paper base)
این نوع مقوا معمولاً چند لایه هستند که برای کاهش قیمت تمام شده از یک لایه خمیر مکانیکی نیز در ساختار آنها می توان استفاده کرد. معمولاً سطح فوقانی مقوا را با یک تا دو لایه به وزن حدود 12 الی 35 گرم کوت
می شود . سطح پشت آن می تواند یک لایه کوت و یا حتی بدون کوت باشد . گراماژ این نوع مقوا حدود 135 الی 425 می باشد . میزان روشنی سطح آن معمولاً 72 الی 86 درجه ایزو می باشد . مهمترین موارد مصرف آن عبارتست از بسته بندی مواد غذایی ، جلد کتاب و محصولات رسانه ای (نرم افزار ، فیلم ، موسیقی و …).
مقوای جعبه ای تاشو انواع اسکاندیناوی برای مصارف مختلف بسته بندی، مورد استفاده قرار می گیرد. فرآورده هایی که در این مقوا بسته بندی می شود شامل لوازم آرایشی، سیگار، دارو، شیرینی و غذا می باشند.
بعضی از انواع مقواهای جعبه ای تاشو برای تهیه کارت پستال و جلد کتاب استفاده می شود. مقوای جعبه ای تاشو، بسته به شیوه چاپ به هر دو شکل رول یا شیت به مشتری تحویل داده می شود.
مقوای جعبه ای تاشو، عمدتا از سه و در بعضی موارد از چهار لایه تشکیل شده است . لایه رویی و پشتی از خمیر شیمیایی رنگبری شده تولید شده اند.
مقوای جعبه ای تاشو را می توان آهاردهی سطحی کرد. بسته به کاربرد نهایی، مقوا می تواند به صورت بدون پوشش، با یک پوشش منفرد روی لایه رویی، دو پوشش روی لایه رویی یا دو پوشش روی لایه رویی و یک پوشش روی لایه پشتی تولید شود.
از آنجایی که مقوای جعبه ای تاشو برای بسته بندی استفاده می شود، لذا خواص چاپ پذیری سطح رویی بسیار مهم است، صافی سطح مقوا، معمولا با استفاده از دستگاه سنجش زبری سطح چاپ پارکر (PPS) اندازه گیری می شود. این دستگاه، زیر سطح کاغذ و مقوا را در شرایطی مشابه با فرآیند چاپ، اندازه گیری می کند.
فرآیند چاپ معمول برای مقوای جعبه ای تاشو، چاپ افست ورقه ای است. در صورتی که هنگام چاپ، از رنگ چاپ چسبناک استفاده شود، مقاومت سطح مناسب برای جلوگیری از تفکیک لایه ها ضروری است.
مقاومت سطحی را به روش مقاومت سطحی IGT اندازه گیری می کنند. مهم ترین ویژگی های مکانیکی برای مقوای جعبه ای تاشو شامل ضخامت، استحکام در برابر خمش و مقاومت در راستای محور Z است که معمولا با استفاده از روش مقاومت اتصال اسکات اندازه گیری می شوند.
ضخامت زیاد باعث استحکام بهتر در برابر خمش می شوند. از طرف دیگر، از آنجایی که ویژگی صافی مهم است، لذا مهمترین جفت ویژگی ها برای مقوای جعبه ای تاشو، صافی و سفتی خمشی است. در بخش فرمینگ یک ماشین جدید تولید مقوای تاشو، هر یک از لایه ها به طور جداگانه در یک ماشین فوردینر لایه میانی، مجهز به یک واحد آبگیری فوقانی است تا شکل گیری ورق بهبود و ظرفیت آبگیری افزایش یابد.
این نوع مقوا شباهت زیادی با مقوای FBB دارد و تنها تفاوت آن در استفاده از خمیر بازیافتی قهوه ای در لایه وسطی می باشد . برای تولید مقواهای بسیار ضخیم می توان دو لایه کاغذ وایت تاپ یا یک کاغذ وایت تاپ با کاغذ لاینر را نیز لمینیت نمود .
از این مقوا برای موارد مصارف نهایی مشابه موارد کاربرد نوع FBB استفاده می شود. وزن پایه معمول آن از ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم است. ساختار آن خیلی شبیه FBB بوده، ولی از انواع مختلف خمیر برای تولید آن استفاده می شود.
لایه رویی معمولا از خمیر شیمیایی رنگبری شده تشکیل شده و همچنین از کاغذهای اداری بازیافتی جوهرزدایی شده و کاغذهای سفید دفاتر مالی و حسابداری نیز ممکن است استفاده شود. معمولا لایه ای در زیر لایه رویی (بین لایه های میانی و لایه رویی) قرار گرفته است که از خمیر جوهرزدایی شده، کاغذ سفید دفاتر مالی و حسابداری با خمیر مکانیکی تولید می شود.
علت وجود این لایه، به حداقل رساندن مقدار استفاده از خمیر گران قیمت لایه رویی است. این امر به این دلیل است که لایه میانی از الیاف بازیافتی تولید شده و روشنی کمی دارد. در حال حاضر، خمیر لایه میانی از انواع کارتن های کنگره ای بازیافتی، کاغذ روزنامه بازیافتی و ضایعات مخلوط تشکیل می شود.
ترکیب خمیر لایه میانی بین کارخانه های مختلف، بسته به در دسترس بودن انواع مختلف خمیر در هر منطقه بسیار متفاوت است. خمیر لایه پشتی عمدتا خمیر جوهر زدایی شده یا خمیر شیمیایی رنگبری شده است به دلیل وجود انواع مختلف بازیافتی در لایه میانی، این مقوا برای موارد خاصی از بسته بندی مواد غذایی نظیر بسته بندی شکلات استفاده نمی شود.
به هر حال با تعبیه یک کیسه پلاستیکی محافظ بین ماده غذایی و مقوا، بعضی از مواد غذایی مثل غلات را می توان در این مقوا بسته بندی کرد. مقوای LWC مانند نوع FBB به صورت رول یا ورقه عرضه می شود. ویژگی هایی که برای مقوای تاشو لازم است، برای مقوای چندلایه با روکش سفید نیز دارای اهمیت است. ماشین های مقواسازی برای تولید مقوای تاشو و مقوای چندلا با روکش سفید، بسیار مشابه هستند. اختلاف عمده در فرآیند تولید آنها، در مرحله آماده سازی خمیر است.
تفاوت اصلی این محصول با نمونه های قبل ، استفاده از خمیر کاملاً شیمیایی عمدتاً کرافت در تمام لایه های آن می باشد . البته در تولید آن استفاده از حداقل 30 درصد الیاف بلند کرافت برای افزایش مقاومتها ضرورت دارد.
مقوای (سولفات) توپر رنگ بری شده (SBS) به دلیل موارد کاربرد مشابه، متعلق به گروه محصولات مقوای
جعبه ای تاشو نوع اسکاندیناوی و مقوای چندلا با روکش سفید است. برای بسته بندی موادی نظیر شکلات و سیگار، مقوای نوع SBS ترجیح داده می شود، زیرا معمولا تغییری در بو و رنگ محصول تغییر ایجاد نمی کند. مقوای SBS، هم به صورت رول و هم به صورت ورقه عرضه می شود. بخش عمده خمیر مصرفی برای تولید این نوع مقوا، خمیر سولفات رنگبری شده پهن برگان است و همچنین از سولفات رنگبری شده سوزنی برگان نیز استفاده می شود.
مقوای ضخیم (کرافت) رنگبری نشده (SUB,SUS)
یکی از ویژگیهای مقوای SUS اینست که عملیات کوتینگ میتواند مستقیماً بر روی کاغذ قهوه ای انجام شود لذا برای پوشش بهتر رنگ کوت بر روی لایه قهوه ای ترکیبات شیمیایی رنگ در عملیات کوتینگ بشکلی است که لایه قهوه ای رنگ کاغذ زیرین معلوم نشود.
مقوای سولفات توپر رنگبری نشده (SUS) در واقع یک محصول چند لایه ای است و برای بسته بندی نوشیدنی ها و غیره استفاده می شود. وزن پایه مقوای ضد آب می تواند بیش از ۲۵۰ گرم باشد. مقوای SUS عمدتا به صورت رول به فروش می رسد. مقوای رنگبری نشده توپر معمولا از دو یا سه لایه ساخته می شود. همه لایه های این نوع مقوا از خمیر رنگبری نشده ساخته می شوند. از آنجایی که لایه رویی باید سطح خوبی برای پوشش دهی داشته باشد، از خمیر پهن برگان تولید می شود. لایه میانی (یا در مورد ساختار دو لایه، لایه پشتی) از خمیر کرافت رنگبری نشده سوزنی برگان و خرده کاغذهای فرآیندی تولید می شود همچنین الیاف بازیافتی مثل مقواهای کنگره ای کهنه (OCC)، در لایه وسطی قابل استفاده است.
همانند همه انواع مقواهای کارتنی، سفتی یک ویژگی بسیار مهم برای کاغذ نوع SUS است. سفتی مناسب را به وسیله مقدار معینی از پالایش خمیر لایه پشتی و لایه رویی، آهاردهی سطحی و به حداکثر رساندن حجم ورق
می توان به دست آورد. برای جلوگیری از پارگی بسته های آشامیدنی، مقاومت به پارگی بالا بسیار مهم است.
از آنجایی که مقوای SUS برای مصارفی که با چاپ سروکار دارند، استفاده می شود، لذا ویژگی های چاپ سطح رویی بسیار مهم است. صافی یا زبری کاغذ و مقوا را معمولا با استفاده از دستگاه سنجش زبری سطح چاپ پارکر می توان اندازه گیری کرد. در یک ماشین مدرن ساخت SUS، هر یک از لایه ها به طور جداگانه روی یک ورقه ساز فوردرینیر تشکیل می شوند. فورد رینیر لایه میانی، مجهز به یک واحد آبگیری فوقانی است تا شکل گیری ورقه را بهبود و ظرفیت آبگیری را افزایش دهد.
از این مقوا خصوصاً بصورت تتراپک برای بسته بندی آبمیوه و شیر استفاده می شود . از پوشش پلی اتیلن و پوشش فلزی نیز در ساختار آن استفاده می شود.
انواع مختلفی از مقوای بسته بندی مایعات در بازار موجود است. این نوع مقوا برای بسته بندی انواع مایعات استفاده می شود که معمول ترین آنها، بسته بندی شیر و آب میوه است. اساسا دو نوع بسته بندی برای مایعات وجود دارد. مقوایی که دو رویه آن توسط پلی اتیلن با دانسیته پایین پوشش داده شده، برای فرآورده هایی مانند شیر پاستوریزه استفاده می شود.
برای فرآورده های لبنی با زمان ماندگاری طولانی مدت، به مقوای پوشش داده شده بسیار عایق نیاز است. همچنین در موارد زیادی از کاربرد این نوع مقوا در بسته بندی مواد غیرغذایی، نیاز به یک پوشش بسیار عایق است تا از خروج بو از بسته جلوگیری شود.
خلوص و تمیزی آن اهمیت بسیار زیادی دارد. این بدان معناست که فقط از الیاف دست اول برای تولید مقوای LPB می توان استفاده کرد. برای ساخت بسته های خوب، سفتی زیاد مقوا ضروری است. این نیاز با استفاده از ساختار ۲ و یا ۳ لایه ای (و بعضا حتی بیشتر تأمین می شود. از الیافی که ضریب الاستیسیته بالایی دارند، برای تولید لایه های رویی و پشتی استفاده می شود و همچنین برای لایه میانی از خمیری که حجم (ضخامت زیاد به ورقه می دهد، استفاده می شود. به دلیل لزوم انجام عملیات تبدیلی روی مقوا LPB و افزودن لایه های متعددی از پلاستیک و با فلز به آن، مقوای تولیدی به صورت رول از کارخانه های مقواسازی به واحدهای تبدیل کننده عرضه می شود. برای جلوگیری از جدایی لایه ها از یکدیگر، مقاومت اتصال داخلی (مقاومت در جهت Z) زیادی مورد نیاز است. شرایط سطح مقوا برای چاپ بر اساس مصرف نهایی بسیار متغیر است.
کارتن های شیر سه گوش در ناحیه فوقانی، غالبا با دستگاه فلکسو چاپ می شوند، بنابراین کیفیت سطح مورد نیاز خیلی مهم نیست. از طرف دیگر برای کارتن های بسته بندی مکعب مستطیل شکل که با دستگاه روتوگراور چاپ
می شوند، خاصیت صافی در حد عالی مورد نیاز است که با دستگاه سنجش زبری سطح چاپ پارکر، اندازه گیری می شود. LPB یک فرآورده چندلایه ای است که بسته به کاربرد نهایی، پوشش دار یا بدون پوشش می باشد. همچنین LPB می توان را از خمیر شیمیایی رنگبری شده با رنگبری نشده تولید کرد.
در ساختار LPB همانند مقوای FBB، از الیاف با ضریب الاستیسیته بالا در لایه های بیرونی و از خمیر حجیم در لایه میانی استفاده می شود تا سفتی مقوا به حداکثر برسد. آخرین نوآوری در ساخت LPB استفاده از CTMP در لایه میانی است که حجم بیشتری در مقایسه با خمیر شیمیایی داشته و موجب افزایش ضخامت لایه میانی می گردد.
بدین ترتیب، این شیوه امکان استفاده از مقوا با وزن پایه کمتر برای ایجاد یک مقدار سفتی و استحکام معین را ممکن می سازد. LPB به مقدار زیادی با استفاده از مواد افزاینده مقاومت تر، آهاردهی می شود از آنجا که تولید این نوع مقوا، مستلزم ایجاد ساختارهای چندلایه ای است، لذا بخش شکل گیری مقوای LPB بسیار پیچیده است.
گراماژ این نوع مقوا حدود 120 الی 200 می باشد. این مقوا می تواند دارای ساختمان تک لایه یا چند لایه باشد که در نوع چند لایه (عکس زیر) از یک لایه خمیر ارزان قیمت مانند خمیر مکانیکی در بخش مرکزی کاغذ نیز می توان استفاده کرد .
در جدول زیر و شکلهای صفحات بعد نمونه هایی از مصارف مقواهای فوق الذکر بطور خلاصه نشان داده شده است:
مقوای پشت طوسی در گرماژ ۲۳۰ ، ۲۵۰ ، ۲۸۰ ، ۳۰۰ ، ۳۵۰ ، ۴۰۰ و ۵۰۰ گرمی تولید می شوند . گرماژ مقوای مصرفی طبق سفارش مشتری و بر اساس وزن محصولات داخل جعبه و پارامتر های دیگر طراحی می شود.
مقوای پشت طوسی مقوایی است که یک طرف آن سفید و طرف دیگر آن طوسی است. مقوای پشت طوسی دوبلکس از ورقه های مقوا بصورت دو لایه تهیه میشود و بطور طبیعی این دو لایه با صفحه های مخصوص مرطوب به همدیگر چسبانده میشود . مقوا پشت طوسی با توجه به نوع گرماژ سختی و نرمی زیاد دارد. شفافیت بالایی دارد و معمولا بسته بندی های آن به صورت رول و شیت می باشد. این نوع مقوا برای چاپ جعبه و بسته بندی های مختلف می باشد.
مقواهای پشت طوسی که استفاده از آن ها به خصوص در بسته بندی محصولات معمول می باشد از نوع بازیافتی بوده و نظر به بازیافتی بودن آنها و حساسیت های موجود دررابطه با نوع کاربری آنها استفاده از آنها در بسته بندی های دارویی و غذایی از لحاظ قانونی ممنوع می باشد . با این وجود متاسفانه در برخی صنایع غذایی نظیر بسته بندی بستنی های لیتری و … نیز کماکان مورد استفاده قرار می گیرند.
همچنین مقوا پشت طوسی در بسته بندی نظیر جعبه کفش، دستمال کاغذی، جعبه شیرینی، جعبه کبریت، جعبه خمیردندان نیز به کار می رود. گرماژ 250 تا 300 گرم این نوع مقوا جهت بسته بندی های مختلف از قبیل جعبه های دستمال کاغذی و بهداشتی جعبه های ساندویچ از این نوع جعبه ها برای کارهایی از این قبیل استفاده میگردد. این مقوا در گرماژ350 تا 400 گرم برای ساخت جعبه های پودر شوینده و جعبه های کالاها تا وزن 900 گرم استفاده می شود. مقوای پشت طوسی 400 الی 450 گرم مصارفی چون جعبه کالاهای بالای 1 کیلوگرم از قبیل لنت ترمز و لوازم چینی شکستنی و جعبه های تزیینی مورد استفاده قرار می گیرد.
مقوا پشت سفید در گرماژ های ۲۳۰ ، ۲۵۰ ، ۲۸۰ ، ۳۰۰ ، ۳۵۰ و ۴۰۰ گرمی تولید می شوند. هر چه لایه مقوا که استفاده می شود ضخیم تر باشد درجه مرغوبیت آن بیشتر است . در سطوح داخلی این مقواروکشی سفید رنگ وجود دارد که بیشتر در جعبه هایی که نمای داخلی آنها قابل رویت است، استفاده می شود . مقوای پشت سفید معمولا برای موارد بهداشتی و ظاهری، مناسب تر از مقوای پشت طوسی می باشد . مقوای سفید، برای تماس با مواد غذایی مناسب بوده و اغلب با پلی اتیلن، پلی وینیل کلراید و یا با موم (برای قابلیت ضد حرارتی) پوشیده
می شود. معمولا از این نوع بسته بندی به منظور جلوگیری از یخ زدگی در محصولات منجمد انبار استفاده
می گردد.
مقوای سفید رنگ ( مقوا پشت سفید ) که از آن به عنوان مقوای بهداشتی یاد می شود و به دلیل بافت خوبی که دارد برای بسته بندی محصولات خصوصاً بسته بندی مواد غذایی استفاده می شود. این مقوا به دلیل قیمت و سختی مناسبی که دارد، در صنعت بسته بندی کاربرد زیادی دارد و برای بسته بندی مواد غذایی، دارویی و پزشکی و آرایشی_بهداشتی پر استفاده است. سختی مقوا از این جهت برای شرکت های بسته بندی اهمیت دارد که زمانی که شما آن را در دستگاه قرار می دهید و روی آن چاپ انجام می دهید، مشکلی در حین چاپ به وجود نیاید. مقوا باید مقاومت مناسبی داشته باشد تا در حین پر کردن بسته بندی، شکل بسته بندی تغییر نکند.یکی دیگر از خصوصیات این مقواروان بودن آن است. روان بودن یک مقوا باعث می شود چاپ روی آن راحت تر انجام شود و کیفیت چاپ روی آن بهتر باشد و پوشش جوهر روی آن تمیز و بدون مشکل باشد.این مقوا از مواد بازیافتی تولید می شود و به همین دلیل برای محیط زیست و چرخه طبیعت مناسب است.
مقوا ایندربرد مقوایی است که بالاترین کیفیت را در بین مقواهای بهداشتی دارد و دارای مجوز از وزارت بهداشت جهت استفاده در تمامی بسته بندی های بهداشتی می باشد. به علت سفیدی چشم نواز (رنگ بین سفید و کرم) و استفاده از مواد اولیه دست اول در تولید دو رو و مغز این نوع مقوا، قیمت تمام شده این مقوا نسبت به انواع پشت سفید و پشت طوسی معمولا بالاتر است، در نتیجه جهت تولید سفارشات با کیفیت بالاتر رایج است.
ساختار خاص مقوای ایندربرد به دلیل بافت داخلی سفید رنگ و سطوح سفید رنگ در دو سمت مقوا دارای شرایط ایده آل جهت تولید جعبه های مصرفی در زمینه های مواد غذایی خاص ، محصولا آرایشی – بهداشتی ، محصولات دارویی و اقلامی از این قبیل که دارای حساسیت بالا از منظر بهداشت بسته بندی است فراهم می سازد. از خصوصیات این نوع مقوا می توان به کیفیت بالای تولید، براقیت، سختی، شق و رق بودن مقوا و استحکام بسیار بالاتر نسبت به انواع دیگر مقواهای موجود در بازار اشاره کرد. گرماژ موجود این مقوا 200، 250، 275، 300، 350، 400 و 450 گرم است.
یکی از مهمترین ویژگی های این مقوا نسبت به مقواهای دیگر علاوه بر بهداشتی بودن، داشتن دانسیته جرمی بالا می باشد یعنی قابلیت بالای خم شدگی بدون شکستن یا ترک خوردگی می باشد که با توجه به داشتن این ویژگی جعبه هایی که با این نوع مقوا ساخته می شوند دارای استحکام بسیار بالایی نسبت به جعبه های دیگر می باشند.